Den første koncert i serien Waves Night i Huset: et samarbejde mellem Huset i Hasserisgade og Waves up North.

Josefine Opsahl forener sin klassiske musikalske baggrund med en nybrydende åbenhed til lyd, genre, udtryksformer og til sit hovedinstrument celloen. Josefines udtryk og værker reflekterer hendes egen kunstneriske afsøgning af kunstens rolle i vores samfund og udforsker spændingsfeltet mellem tradition og innovation, virtuositet og intuition, partituret og improvisationen.

Josefines unikke lyd, kreativitet, solistiske egenskaber og karismatiske performative evner, har placeret hende og hendes mangeartede, fremadstormende projekter og ensembler som ledende progressive kræfter på den internationale musikscene. Hun har modtaget en række priser for sin kunst og sit virke, senest Wilhelm Hansen Fondens Hæderslegat 2020, Léonie Sonnings Talentpris 2021 og Odd Fellow Ordenens Musikpris 2021.

Som et billede på en ny tids musiker, stiller hun sig fri af genrebegrænsninger og udtrykker sig som Performance Composer ligestillet gennem komposition, improvisation og performance samt kuraterer og forlænger sine musikalske udtryksverdener i samarbejder med andre kunstnere, festivaler, rum og vidensområder på tværs af genrer og udtryk. Dette har resulteret i værker og performances til museer, gallerier og festivaler så som Festival Música Estranha i Brasilien, DEIÀ International Music Festival i Spanien, Intonal Festival i Sverige, Roskilde Festival, Statens Museum for Kunst, Thorvaldsens Museum, Golden Days Festival og Utzon Centret.